Litt om filosofien og tankegangen bak ashtanga yoga

Ashtanga Yoga er en fysisk utfordrende yogapraksis. Ashtanga vinyasa yoga er yoga passer for deg som liker å bevege deg, som ønsker å få kontakt med kroppen din og vil komme i helhetlig bedre form. Du trenger ikke være myk i utgangspunktet, men du vil bli mykere og sterkere etter et ashtanga yoga kurs hos YaYoga.

Ashtanga yoga åpner kroppen og bidrar til kroppsbevissthet, styrke, smidighet og balanse både fysisk og mentalt.

Det viktigste kjennetegn ved Ashtanga yoga er vinyasa prinsippet. Vinyasa betyr synkronisert pust- og bevegelsessystem. Asanas (stillingene) gjøres i en bestemt rekkefølge som er bundet sammen av pust, kalt ujjay. Pust er helt vesentlig i yoga. Ujjay er en spesiell pusteteknikk for å få økt oksygentilførsel og for å bygge indre varme. Pusten brukes til å holde fokus og hjelper spenninger til å slippe taket, og metoden har en rensende effekt på kroppen.

Hos YaYoga har vi fokus på å hjelpe der du er i din ashtanga yoga praksis og alle som underviser har ashtanga utdanning fra anerkjente lærer og sørger for å holde seg oppdatert med kurs og workshop kontinuerlig. Ashtanga Yoga er en dynamisk yoga form hvor du virkelig blir kjent med deg selv, dine mønstre og tankesett og kanskje gjennom å praktisere yoga blir roligere, sterkere og bedre rustet til å møte utfordringer på livets vei.

  • Ashtanga yoga klubb for våre medlemmer 1 gang per måned

På YaYoga undervises alle nivåer, både helt ferske og mer viderekommende.